Frit sygehusvalg

Udvidet frit sygehusvalg

Hvis ventetiden overstiger 1 måned, regnet fra den dato du er henvist fra en speciallæge til operation på et offentligt sygehus kan finde sted (fra henvisningsdato til operationsdato), så har du krav på at kunne få foretaget operationen på en privat klinik i stedet. Vi har indgået aftale med Danske Regioner om en lang række operationer som du således kan få foretaget hurtigt, professionelt og gratis hos os, i stedet for at vente mange måneder på at komme til på en øjenafdeling. Det drejer sig om diverse øjenlågsoperationer, tårevejsoperationer og flere andre indgreb.

Hvis du ønsker at benytte udvidet frit sygehusvalg, skal du kontakte:

  • Enhed for Sygehusvalg (Region Hovedstaden) på tlf 3864 9900 (kl. 9-12), eller mail: fritvalg@rh.regionh.dk
  • Patientvejledningen (Region Sjælland) på tlf 7015 5001 eller Visitationsenheden for Øjensygdomme Roskilde tel 4732 3900 (kl. 9-15)

Du skal altså ikke vente på at komme til forundersøgelse på en øjenafdeling, men kan straks tage kontakt til ovenstående numre, så snart du har modtaget indkaldelsesbrevet fra sygehuset. Herefter vil de automatisk sende sagen videre til privatklinikken (f.eks. Øjenlægerne Glostrup Centrum), og vi vil få dage efter kontakte dig med tilbud om en hurtig tid til operation, ofte med en ventetid på kun 1-2 uger.

Læs mere på:

www.regioner.dk/sundhed/udivdet+frit+sygehusvalg

www.sygehusvalg.dk

www.venteinfo.dk

Rettigheder ved ændring af operationsdato

Har du fået tilbudt en operationsdato, og sygehuset ændrer den, har du ligeledes ret til at vælge at få foretaget operationen hos os (forudsat vi har aftale med regionen om pågældende operation) – uanset omfanget for udsættelsen.

Udredningsgaranti på 30 dage

Den 1. september 2013 trådte udredningsgarantien i kraft. Det betyder, at alle patienter, der er henvist til udredning på sygehus, har ret til en udredning inden for 30 dage, regnet fra den dag, sygehuset modtager henvisningen. Retten gælder alle patienter.

Hvis det ikke kan lade sig gøre inden for 30 dage på det sygehus, som patienten er henvist til, skal regionen sørge for, at det kan foregå på et andet sygehus, privathospital eller privatklinik, i eller uden for regionen. Vi har ligeledes en sådan aftale med regionen. Kun faglige årsager kan begrunde at udredningsfristen ikke overholdes.